Kurs i MediYoga og Mindfulness

Høsten 2024 tilbys gratis MediYoga kurs og Introduksjonskurs i Mindfulness til alle medlemmer av Lierskogen Vel og Samfunnslag!

19.august kl 18.00-19.30 starter MediYoga på Lierskogen samfunnshus. Er du medlem av Vel'et får du kurset gratis. Er du ikke medlem, er det en god anledning for å melde seg inn i Vel'et og delta på høstens kurs helt gratis. Kurset varer 6 påfølgende mandager, og du kan delta alle kursgangene eller de dagene som passer. For personer som ikke er medlem av Vel'et koster kurset i sin helthet 1500 kroner. Drop in koster 260 kroner.

Kurset ledes av MediYoga instruktør og psykologspesialist Tina Gravdal.
 

07.oktober 18.00-19.30 starter introduksjonskurs i Mindfulness. Dette kurset holdes også på samfunnshuset og tilbys gratis til medlemmer av Vel'et. Kurset varer 6 påfølgende mandager. Prisen for ikke-medlemmer er den samme som beskrevet over. Det er en fordel om du deltar på de fleste kursgangene for å få mest mulig utbytte. Er du usikker, kom første kursdag og få med deg en introduksjon til hva mindfulness er og prøv noen enkle øvelser. 

Kurset ledes av Irene Gravdal og Tina Gravdal som begge er utdannet psykologspesialister og instruktører i Mindfulness.
 

Medlemmer av velet melder seg på ved å sende en mail til: LierskogenVSL@gmail.com
NB! Skriv hvilket av kursene du melder deg på.


MediYoga er en forskningsbasert og terapeutisk yogaform som passer alle. Det er fokus på pust og enkle bevegelser som reduserer stressresponser og balanserer det autonome nervesystem. Yogaformen har vist god effekt på en rekke helseplager som for eksempel høyt blodtrykk, utbrenthet, ryggplager  m.m. De enkle øvelsene gjør at det ikke kreves forkunnskaper. Øvelsene kan gjennomføres på stol eller på matte avhengig av hva som passer best for den enkelte.

Mindfulness omhandler oppmerksom tilstedeværelse i øyeblikket. Det er i øyeblikket vi lever livene våre, men sinnet er ofte på vandring. Mobiltelefonens inntog har gjort oppmerksom tilstedeværelse i øyeblikket enda mere vanskelig. Mindfulness er en meditasjonsform der vi trener oppmerksomhetsfokus, blir bevisst på indre og ytre distraksjoner og tar kontroll over vår egen oppmerksomhet. Forskning har vist at denne praksisen gir stressreduksjon, bedret evne til oppmerksomhet, bedret evne til emosjonsregulering, lettere sinnsstemning og bedring av relasjoner.